Kritický krok, který vytváří výjimečný šafrán
Jakmile je šafrán sklizen, musí být sušen. Tato fáze je nejdelikátnější, protože jeho hmotnost klesá o téměř 80 %. To, co bylo již vzácné, se stává ještě vzácnějším. Každý šafránový květ má svá malá tajemství, která dodávají vynikajícímu šafránu jeho chuť. Příliš krátká nebo příliš dlouhá doba sušení může znehodnotit a dokonce zničit všechny přírodní vlastnosti této koření. Proto u QAMIAB sušíme šafrán podle tradiční metody, která nám přinesla tři po sobě jdoucí roky ocenění za nejlepší šafrán na světě. Abychom vám zajistili stálou kvalitu, necháváme čistotu šafránu, který vám nabízíme, kontrolovat dvěma nezávislými francouzskými laboratořemi. Proto šafrán QAMIAB splňuje normu ISO3632 v kategorii 1, což je hodnocení, které se uděluje pouze těm nejlepším šafránům.